• Baarnschedijk 11 achter | 3741 LN Baarn
  • Ma-Vr 08.00 - 17.00 | Zaterdag op afspraak
  • 033 - 2851985
 
Goed voornemen: verduurzamen van ons bedrijf (deel 1)

Goed voornemen: verduurzamen van ons bedrijf (deel 1)

Wij hebben ook goede voornemens, zoals bijna iedereen in het begin van het nieuwe jaar. We waren er in 2019 al mee gestart, het verduurzamen van ons productassortiment en onze processen.

In 2020 gaan we hier nog een stap verder in, we houden alle producten en verbruiksartikelen tegen het licht en gaan deze verduurzamen.

Ook de manier waarop we omgaan met afval en verpakkingsmateriaal gaan we tegen het licht houden, hergebruiken en andere verbeteringen aanbrengen.

Ook de door ons geschonken koffie kon beter.

Vanaf volgende week zullen we dan ook koffie schenken van Moyee Coffee.

Koffie met een prachtig verhaal, lees maar:

WAT IS HET PROBLEEM?

Op dit moment verdwijnt 85% van de totale koffiewaarde in de zakken van een handjevol grote multinationals, die wij Big Coffee noemen. Dit betekent dat de koffieboeren achter blijven met slechts 15% van de waarde. Waarde waar niets ‘toegevoegd’ aan is – slechts 2% is daadwerkelijk winst! Wij mogen dan ondernemers zijn, maar deze disbalans is op geen enkele manier te rechtvaardigen! Vandaar Moyee.

WAT IS FAIRCHAIN?

Wij zijn niet tegen Fairtrade, we gaan alleen een grote stap verder dan zij. Met FairChain proberen we eindelijk de koffieketen te herstellen. Ons doel is om een 50/50 balans tussen koffieproducenten en koffiedrinkers te creëren. Best wel een hardcore ambitie, maar we zijn al goed op weg. Naast de 20% FairChain premie voor de koffieboeren laten we 300% meer geld achter in het koffieproducerende land! En dat terwijl jij niet meer betaalt voor de koffie, win-win!

HOE DOEN WE HET?

Het branden en verpakken vindt plaats in Ethiopië, wij verkopen de koffie en de waarde wordt netjes gedeeld. Een eerlijke relatie tussen producenten en consumenten. Deze eenvoudige verschuiving in de koffieketen verbetert het leven van miljoenen mensen op een radicale en positieve manier.

Meer weten? Lees het op MoyeeCoffee.com

© Copyright 2017 - Camper Centrum Baarn