• Baarnschedijk 11 achter | 3741 LN Baarn
  • Ma-Vr 08.00 - 17.30 | Zaterdag op afspraak
  • 033 - 2851985
 
NIEUWE BRANDSTOFLABELS IN HELE EU

NIEUWE BRANDSTOFLABELS IN HELE EU

Bron: Campingtrend.nl

Op vakantie tank je geen diesel maar gazole. Of je moet kiezen tussen E10 of Euro 95. Om te voorkomen dat je je vergist worden er met ingang van deze maand in alle 28 EU-landen gelijke labels ingevoerd. Zodat je overal dezelfde aanduidingen voor dezelfde brandstof tegenkomt. 

Labels naast oude benaming gebruikt

Het is allemaal niet zo moeilijk, maar soms krab je je toch even achter je oren. Verschillende namen kunnen verwarrend zijn. Daarom komen er met ingang van deze maand, de 12e oktober om precies te zijn, nieuwe brandstoflabels in heel Europa. Ze zullen worden aangebracht op nieuwe voertuigen bij de tankdop of -klep, in instructieboekjes en natuurlijk op pompen en vulpistolen. Er zijn drie vormen, rond voor benzine, vierkant voor diesel en een ruit voor gas.

Brandstof labels

Dat ziet er misschien ingewikkeld uit, maar de oude benamingen blijven hiernaast gewoon bestaan. Dus 95 en 98 voor benzine (vroeger normaal en super) blijft ook op de pomp staan. Tank je bijvoorbeeld bij Shell dan staat er achter Fuelsave 95 en V-Power 98 vanaf deze maand E5. Tank je bij BP dan staat achter diesel of gasoil en diesel Ultimate voortaan B7. Je krijgt er als het ware een extra herkenning bij zodat je zeker weet dat je niet het verkeerde spul in je tank gooit. Het hele verhaal is samengevat in een handig pdf-je.

© Copyright 2017 - Camper Centrum Baarn